Posted on

Momenteel is Zapier één van mijn favoriete online marketing tools. Het is een tool die vaak wordt geassocieerd met ‘Growth Hacking’ en ‘Marketing Automation’. Eigenlijk is het een tool die je heel wat tijd en werk uit bespaart.

Zo kan je makkelijk een connectie leggen tussen jouw favoriete apps. Je maakt een ‘Zap’ aan, in deze ‘Zap’ maak je een connectie tussen de gekozen apps. Je kan een hele ‘journey’ inrichten op basis van verschillende elementen. Klein voorbeeldje waarvoor je hem kan gebruiken: er komt een Nieuwe lead via Facebook Lead ads binnen. je wil deze data zo snel mogelijk bezorgen aan één van jouw klanten. Wel, je maakt een zap aan die Facebook leads ads connecteerd met Gmail. Je stelt de mail die je wilt versturen op met de hulp van een dynamische mail template. Zo worden de gegevens meteen doorgestuurd en moet jij zelf niet handmatig de data uit Facebook downloaden om deze dan via mail door te sturen naar de klant.

Deze tool is ideaal voor de Digital marketeer die zelf zo efficiënt mogelijk wil werken en repetitief werk verafschuwd. (That’s me ;))

  • WeatherAds: Een partij die je toelaat om Weather data te gebruiken in jouw Google en Facebook campagnes! Bij verschillende bedrijven speelt het weer een grote invloed.

Wel, WeatherAds zorgt er voor dat jij kan inspelen op het huidige en het verwachte weer. Zo kan je campagnes laten activeren of net pauzeren op basis van deze triggers. Is jouw omzet sterk afhankelijk van het weer? Check deze tool dan zeker even.

Wil je mijn hulp hierbij? Als Digital Marketing Freelancer help ik je graag met een online strategie op te zetten en ook meteen tot werkelijkheid te brengen. Contacteer me nu!

  • Google Trends: Iedereen kent deze krachtige tool van Google. Niet iedereen gebruikt alle functies ervan.

Hieronder zie je bijvoorbeeld de interesse naar de gekozen zoekterm. Omdat we in België toch allemaal geïnteresseerd zijn in de politieke voorkeur van onze medemens heb ik nu gekozen voor de zoekterm ‘NVA’.

Je ziet hier de opsplitsing per subregio, maar ook per plaats. Hier wordt het natuurlijk interessant. Heb je als merk of bedrijf meerdere vestigingen in één land? Wel door te zoeken op je brand kan je de plaatsen met de beste brand awareness opzoeken. Verder nog: je kan een concurrentie analyse doen, door ook jouw grootste concurrent als zoekterm toe te voegen. Zo zie je per plaats, de interesse in jullie brands. Je kan deze data exporteren en zo ook meteen een actieplan hieraan koppelen.

  • Archie: Deze staat in mijn lijstje omdat Archie ervoor kan zorgen dat jouw Instagram account automatisch bepaalde posts gaat liken. Waarom wil je dit in hemelsnaam doen, hoor ik je al denken? Wel: Social Community Management is een job op zich geworden. Met de hulp van een Instagram Bot, kan je automatisch bepaalde hashtags gaan liken.

Zo heb je misschien een Custom hashtag gemaakt, genaamd #justdoit. Als merk wil je de posts met de gebruikte hashtags gaan liken om te zorgen voor meer interactie met je brand. Als gebruikers denken dat jij speciaal de tijd hebt genomen om hun foto te gaan liken, vinden ze dit meestal helemaal top.

  • Canva: Elke marketeer zit soms wel eens zonder een creative om in te zetten. Je hebt een last minute idee, maar je kan je vaste creative designer niet bereiken.

Met Canva kan je makkelijk zelf visuals maken op de custom dimensions die jij nodig hebt voor bijvoorbeeld een Facebook link ad (1200 x 628 pixels).
Je kan PNG’s makkelijk inladen, tekst toevoegen en met de hulp van andere tools zoals remove.bg een verzorge visual maken die je ook meteen kan inzetten.

Vragen hierover of zin om samen te werken? Let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published.