Leuk om te zien dat je interesse hebt in een online Marketingbureau! Hoe weet je nu of je best voor een bureau of een freelancer kiest? Ik help je graag verder door de volgende vragen te stellen :

  • Heeft jouw bedrijf al een mooie omzet opgebouwd en wil je dit online uitbreiden? Heb je nood aan een bedrijf dat de community management van jouw Social profielen op zich neemt, je verder helpt met SEO, contentpagina’s voor je schrijf? Wel, dan kies je best voor een marketingbureau.

Een digitaal agency heeft een sterk voordeel over freelancers op vlak van mankracht. Ze werken samen met verschillende specialisten onder één dak, waardoor je er terecht kan voor al jouw online marketing noden op één plek.

Wanneer samenwerken met een Marketing Freelancer?

Marketingbureaus staan bekend om vrij hoge prijzen aan te rekenen. Dit kan gaan van €90-180 per uur (exclusief btw). Meestal werken er ook voor het grootste deel juniors aan je campagnes met nog niet veel ervaring die worden bijgestaan door een senior project manager.

Wanneer je werkt met een ervaren online marketing freelancer, dan betaal je meestal minder per uur en krijg je meer waar voor je geld. De kosten die een bureau heeft aan personeel, kantoor, koffie, pooltafels ;), moeten ze ergens terugverdienen natuurlijk. Wanneer je net bent gestart met je bedrijf of meteen het advies van een ervaring marketeer wil, dan kies je best voor een freelancer.

Sommige zijn zelfs bereikbaar via Whatsapp en buiten de kantooruren. Bij een marketingbureau krijg je meestal 1 hoofdnummer en is het moeilijk om iemand snel te pakken te krijgen.

Hieronder nog even een samenvatting:

Freelancers

Marketingbureau

  • Betere prijs-kwaliteit verhouding
  • Makkelijk te bereiken en meestal buiten de standaard ‘kantooruren’
  • Bakken vol ervaring en (digitale) maturiteit
  • Groeit met je mee

  • Breed aanbod aan specialisten van SEO tot Community management
  • Klantenportefeuille van grote en bekende bedrijven
  • Full service approach

Evolutie van Online marketing in België

Elke dag openen er gemiddeld 15 nieuwe webshops in België. Door Corona is er een grote shift gebeurd van offline commerce naar online commerce of ‘E-commerce’. De meest voorkomende vraag die ik krijg van klanten is: ‘hoe kan ik de sales verhogen van mijn webshop?’.

Hier hangt alles af van de meerwaarde die jouw shop biedt aan de consument. Is jouw product makkelijk op een bol.com te vinden voor dezelfde prijs (of zelfs goedkoper), dan is er al een grote kans dat jouw shop niet meteen het grote succesverhaal wordt. Wel zijn er gigantisch veel mogelijkheden als je je kan differentiëren van de grote spelers door net heel lokaal en persoonlijk je klanten kan benaderen.

Wel hier kan Online Marketing je zeker mee bij helpen. De kosten en investeringen zijn lager dan traditionele kanalen zoals (Radio, TV, Krant, folders, …) en je bereikt er vandaag de dag zelfs meer mensen mee.

Ook benieuwd naar hoe we jouw bedrijf (online) kunnen laten groeien?