Facebook Advertising

De juiste boodschap naar de meest relevante doelgroep. Met eindeloze mogelijkheden qua targeting en qua content is Facebook mijn favoriet om mee te starten. Als je als bedrijf nog niet aan online advertising doet, is Facebook meestal mijn eerste aanbeveling.

Hieronder de potentiële reach die Facebook nu wereldwijd heeft. Zit je nog op je stoel?

bart-mortelmans-facebook
bart-mortelmans-facebook

Waarom starten met Facebook Advertising?

Door eerst een Facebook pixel te plaatsen op je website, kan je al voor je start, data verzamelen van je websitegebruikers. Meestal stuur je al e-mails uit, of heb je een aantal vaste klanten die je offline hebt aangeworven.

Dit soort mensen zijn de ambassadeurs van je brand of bedrijf. Zij zijn de eerste die je post op Facebook gaan liken. Ze zijn enthousiast wanneer je een nieuw product of service launched. Wel, dit soort mensen zijn een ideale basis of fundering die we op Facebook als bron kunnen gebruiken om gelijkaardige profielen te zoeken. Door middel van ‘Look-a-like audiences’ kan je een doelgroep maken met profielen die sterke gelijkenissen hebben met de profielen uit je ‘bron’.

Torenhoge ROAS

Facebook-ads-roas

Klaar om samen meer te verkopen of meer leads te generen?

Samen (digitaal) groeien?

Instagram Advertising

De zelfde targeting mogelijkheden zijn ook beschikbaar op Instagram. Wat Instagram speciaal maakt, is dat je momenteel één van de laagste CPM’s kan behalen online. (duizend impressies van een ad)

Facebook-advertising-specialist

Instagram is in de groei en Facebook stagneert qua gebruikers. Hierdoor is er momenteel meer advertentieruimte op Instagram. Doordat er hier meer ruimte is, is de kost ook lager. Schaarste creëert een hogere prijs omwille van verschillende adverteerders die dezelfde advertentieuimte willen inkopen. Facebook en Instagram gaan hand in hand, je stemt je content af per kanaal, maar je zet meestal best in op beide.